Over GrootSchip jachten

De schoonheid van het jachtontwerp

GrootSchip maakt custom build luxe motorjachten, waarbij vormgeving, doelmatigheid en techniek samengaan en gebruik gemaakt wordt van de bijzondere stijl-kenmerken van motorjachten uit de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw.
Het zwaartepunt ligt tevens op het gebruik van duurzame materialen zoals voor het jachtinterieur het bamboe. Bamboe groeit in 3 jaar weer aan waardoor het onverantwoord kappen van hardhoutsoorten tot het verleden kan behoren. Grootschip heeft als eerste ter wereld 2 jachten opgeleverd die volledig in bamboe zijn afgetimmerd.
Door het optimaliseren van de rompvormen zijn grote motorvermogens niet noodzakelijk waardoor de GS-jachten zuinig in het verbruik zijn. Ook hybride uitvoeringen behoren tot de mogelijkheden.

Tjeerd A. Groot, oprichter van GrootSchip en verantwoordelijk voor de ontwikkeling en de ontwerpen, heeft, ook vanwege zijn scheepsbouwkundige achtergrond, hiermee een totaal nieuwe lijn motorjachten opgezet, waarbij hij geen concessies heeft gedaan aan de schoonheid van het ontwerp.