GrootSchip 87 (GS87)

Dit longdistance, Trans-Atlantic, dubbelschroefs motorjacht met stalen romp en aluminium opbouw, is momenteel de grootste telg uit de GrootSchip familie.

Vanwege de internationale belangstelling voor de ontwerpen van GrootSchip heeft Tjeerd Groot besloten een ontwerp van Theo Werner, met wie we goede contacten onderhouden, toe te voegen aan zijn lijn. Een échte Werner in GrootSchip stijl.

De combinatie van deze klassieke lijnen met moderne vormgeving zorgen voor een spannend lijnenspel. Aangevuld met alle beschikbare hedendaagse techniek is dit een zeegaand schip voor mensen die graag in een groter gezelschap varen. Er zijn 10 vaste slaapplaatsen verdeeld over 5 hutten. Er is een aparte ruimte ingericht voor eventuele bemanningsleden.

Deze 28 meter met stijlkenmerken uit de jaren 60 en 70, is een volwaardig lid van de GrootSchip familie: het interieur ademt dezelfde nieuwe sfeer als men aantreft bij de andere modellen, licht, warm en sfeervol met veel aandacht voor details.
Uiteraard wordt dit custom build schip geheel ingericht naar wens van de opdrachtgever. Doordat dit traject wordt begeleid door onze eigen interieurarchitect kunnen nagenoeg alle wensen worden gerealiseerd.

Interieurplan

Doordat de interieurs onder de hoede van ontwerper Annemarie Postmus worden vormgegeven, zal er veel aandacht besteed worden aan materiaal, kleurgebruik en detaillering. Zaken die in veel jachtinterieurs niet de juiste aandacht krijgen volgens Annemarie. Er is heel veel van hetzelfde en datzelfde is vaak ook nog saai en voorspelbaar. Het kan anders, beter en mooier.

GrootSchip is de eerste Nederlandse werf die het heeft aangedurfd bamboe te gebruiken in het totale interieur i.p.v. de veel gebruikte hardhoutsoorten, mahonie, teak en kersen. Naast ‘nieuw’ is bamboe ook erg mooi. Mede door deze keuze laat GrootSchip zien dat er zo veel meer mogelijk is dan tot nu toe zichtbaar binnen het Nederlandse jachtontwerp.

Onze visie, uw keuze!

Technische specificaties

L oa:
28.00 m / 92.0 ft
L wl:
24.95 m / 81.9 ft
Br oa:
6.50 m / 21.3 ft
Diepgang:
1.90 m / 6.2 ft
Kruiplijn:
7.70 m / 25.3 ft, mast omhoog, half geladen
Rompvorm:
rondspant
Bouwmateriaal:
stalen romp, aluminium opbouw
Inhoud tanks:
diesel: 18.000 l, water: 5000 l, grijs/zwart: 2000 l Waterverplaatsing: 144 ton, volledig beladen
Voortstuwing:
2 x Caterpillar* C12 dita, 4 takt diesel 330 kw, 2100 rpm, 6 cil. lijn, 11.95 l
Energievoorziening:
2 x Onan (optioneel) 4 takt diesel, tot. 52 kw
Classificering:
Lloyds 1000A1 SSC Yacht Mono G6.