GrootSchip 60 met vast stuurhuis (GS60)

Uitgangspunt bij dit ontwerp was een sfeervol, ruim en comfortabel dubbel schroefs, ‘long range’ motorjacht te ontwerpen met een vast stuurhuis, geheel volgens het GrootSchip concept:

een juiste balans tussen schoonheid en authenticiteit. Dit stalen rondspant schip heeft een waaiersteven en verschansing, een kofferdek, geïntegreerde zwemtrap en ruime opslag in de achterpiek. Het schip heeft een open trappenhuis, 2 douchecellen, 6 vaste slaapplaatsen, verdeeld over 3 hutten en is voorzien van een bijzonder maritiem interieur (naar keuze), Onze vaste interieur ontwerper bewaakt tijdens de afbouwfase de juiste uitvoering van het voorliggende ontwerp zodat er een kloppend beeld zal ontstaan tussen ontwerp en uitvoering. Gekozen is voor een U-vormige (open) kombuis op gelijk niveau met de salon.
Stahoogte in de salon 2.08 m, in de voor- en achterhut resp. 2 m en 1.97 m. Door zijn diepgang van ‘slechts’ 1.45 m. zijn ook de binnenwateren goed bevaarbaar voor de GS 60. De opbouw – met ruime stuurhut, stahoogte 2.06 m - is mahonie gehout dit met het oog op zo min mogelijk onderhoud.

Interieurplan

Vanuit de nautische sfeer is het interieur van het GrootSchip 60 ontstaan. We hebben voor kwalitatief hoogwaardige, stoere stoffen gekozen die in veel variaties te combineren zijn. Geen saai interieur, maar een karakteristieke scheepssfeer waar het gebruik van kleur niet geschuwd wordt en waardoor er een warme, behaaglijke sfeer aan boord ontstaat. U bent vrij om hierin uw eigen keuzes te maken. Desgewenst wordt u hierin bijgestaan door onze interieurontwerper.

Technische specificaties

L oa:
18,59 m
L wl:
17.30 m
Br oa:
5 m
D:
1.45 m
Kruiplijn:
3.70 m (met gestreken mast)
Rompvorm:
rondspant, geveegd achter-onderwaterschip, waaiersteven
Bouwmateriaal:
staal, onder water 8 mm, boven water en dekken 6 mm, opbouw 5 mm
Inhoud tanks:
2 x 2000 l. diesel, 2 x 1500 l. water. 500 l. grijs water en 500l. zwart water
Waterverplaatsing:
48 ton
Energie voorziening:
diesel generator set
Voortstuwing:
2 x IVECO NEF 150 pk, 6 cil. diesel; tot. vermogen 300 pk (optioneel)
Vaargebied:
A.